Beskviken helg igen

Vi kom 3km på ss1 sen så tror vi att bultarna till svänghjulet gick av.
Ska ta den växellådan ikväll och kolla. Nu kan det få börja flyta på lite börjar bli lite drygt.

Men fan va kul dom 3km var. Noterna satt klockrent och det kändes som det började gå riktig fort också.


Inför Hälsingerallyt

I morgon så bär det av till Hudiksvall. Bilen är klar och allt ska packas ikväll. Ska nog kolla igenom gamla noterna igen och försöka komma in i det lite mer.
Höll på att bli en katastrof med generatorn igen då jag upptäckte igår att kabeln till batteriet satt löst, och man såg bara det underifrån, hade inte kommit många meter där uppe. Får gå igenom varje mutter ikväll så man kan vara på den säkra sidan. Hoppas verkligen på en lyckad tävling nu i helgen skulle sitta fint med lite självförtroende i körningen.



Bild ifrån en av ss i hälsingerallyt

Inför Hällsinge rallyt

Var ute och testade på sjön i söndags, och bilen kändes riktigt bra. Det är kul med isåka men svårt. Var in och tittade på Hälsingerallyts hemsida och man blir ju fantastiskt åk sugen när man ser sånna här sträck bilder.
 



Har fått hem däcken också som jag köpte av Pelle så ska kasta på dem och testa om det är något grepp i dem.
Annas så väntar vi bara på lördag nu.
Hälsinge rallyts hemsida: http://smkhalsinge.se/FM2011/index.htm

Inför Hälsingerallyt

Hemma är förberedelserna i full gång inför Hälsingerallyt nästa lördag. Planerar att vi måste åka ungefär 05:30 hemifrån.

I garaget så har Astran fått nya bromsbelägg bak och den ska även få lite ny olja och filter, ska även mäta strömmen igen så att den verkligen får rätt mängd till batteriet.

 

Häslingerallyt ingår i Upplands DM så det är en stor tävling med arrangörs noter så jag och brorsan kollar igenom gamla noter och försöker komma in i det igen. Vi har inte åkt tävling med noter på över 2år och inte tävlat med dem med Grupp H bil.

 Känns som att det kommer bli en rolig tävling.

 

På söndag tänkte vi åka ner till isen och testa bilen lite och kolla så att allt känns bra.


Brommsa lite dåligt



Tyckte väll att det brommsa lite dåligt i bak sista åket.



Har byggt nytt kamerafäste, blev riktigt bra tycker jag.

SkepptunaSprinten

Igår så åkte vi Skepptunasprinten. Första tävlingen vi skulle köra med nya bilen. Det gick som planerat men ändå lite besviken.


Första sträckan så la bilen efter halva körda sträckan, bilen bara tvärdog och laddlampan lös. Det första som slog mig var att laddnings problemet var inte löst, men när jag senare såg att jag hade slagit av tändnings knappen när jag la i ettans växel var det bara slå upp den igen och starta bilen. Så första tiden kunde vi förbättra betydligt till nästa åk.


Tack Leo för bilden :)

Andra sträckan, nu skulle vi åka på bättre tid. Jag tog det väldigt lugnt åkte och kände på bilen och det kändes väldigt bra. Fegade kanske lite väl mycket tyckte jag när vi hade kommit i mål men tänkte ladda till sista sträckan. Vi förbättra oss med 14 sek.


Tredje sträckan, nu kändes det som att man kände bilen riktigt bra så nu skulle det laddas lite mer. Sträckan kändes väldigt bra och det var fantastiskt roligt att köra. Kändes som det gick mycket fortare och bättre än tidigare sträckorna. Men vi hade bara förbättra oss 1 sek mot andra sträckan där av besvikelsen.


Men nu har man gjort tävlings debut efter 1,5 års uppehåll och hoppas att ratt rosten försvinner snart. Fantastiskt kul att gasa igen i alla fall. 


Svenska Rallyt

Vi ska upp hela teamet o kolla, ska bli riktigt roligt. Verkar som att det är kört för PG, han fick punktering på ss4 och hade lagt bilen på sidan på ss2 om jag förstod det rätt. Senaste jag såg från Erik Davidsson och Nettan var att dom brutit och Branteström fick en dålig tid på första sträckan men har pinnat på bra på andra. Kul och se i morgon hur det går för dem.


Ser bra ut

Sunday 13 February

 

 ForecastPrecip.Temp.Wind
 next 6 hourson the hour
01:00 Fair 0 mm -14° Light breeze Light breeze, 3 m/s from north-northwest 3 m/s
07:00 Partly cloudy 0 mm -13° Moderate breeze Moderate breeze, 6 m/s from northeast 6 m/s
13:00 Cloudy 0 mm -7° Gentle breeze Gentle breeze, 4 m/s from northeast 4 m/s
19:00 Partly cloudy 0 mm -11° Gentle breeze Gentle breeze, 5 m/s from north-northeast


Vi ska ju åka Skepptuna Sprinten på söndag. Vädret ser ju riktigt bra ut. Ska även upp och titta på Svenska rallyt på lördag där ser det också ut att bli kanon väder. Ska plocka i nya generatorn ikväll. Det var den som var boven i det hela. Får tacka Lasse Hedström igen som kom och hjälpte till med Amperemätaren.


Strippar Pelles fransyska!

dsc00915 (MMS)

Strippar Pelles fransyska!


Jari Matti Latvala


Träffade Jari Matti Latvala på Arlanda precis. Det gjorde min dag. Fan va trevlig han var.

Laddning


Bilen laddar men inte tillräkligt. När extra ljusen kommer på så laddar batteriet ur. Ska börja fel söka ikväll. Kom ner i start groparna med 14 sek kvar till start så slår man på extra ljusen, som har varit på innan på transporten också, men nu tvärdör bilen och inte ett liv när man försöker få i gång den igen. det var bara att rulla den åt sidan så att bilarna efter kunde starta.

Hebo Pokalen

... Ska bli riktigt kul att köra i morgon. Hoppas vägarna håller fram till startnr 64. Ska hem och koppla på extra ljusen och pilla lite snart, så åker vi i morgon. 

Bilder från Depå Grande



RSS 2.0
GWGWG